• Eersteklas kwaliteit
 • Veilig bestellen & betalen
 • Exclusieve merken
Onze grote paas SALE 🐰Tot wel 70% korting 3
Onze grote paas SALE 🐰Tot wel 70% korting 3

Hoezen & Grand Foulards(20)

Filteren op:
Sorteren op:

Een bankhoes geeft kleur aan uw interieur

Een nieuwe look voor uw interieur! Die kunt u eenvoudig en tegen lage kosten creëren met meubelhoezen of grand foulards. In een handomdraai krijgt u het gevoel dat u uw meubels heeft vervangen. Versleten, vies of vaal geworden meubels zien er weer spic en span uit. Of u kiest voor andere kleuren, en daarmee voor een andere sfeer in de woonkamer. Bij WENZ vindt u alles wat u daarvoor nodig heeft.

Gekleurde bankhoes voor een nieuwe stijl

Om u echt thuis te voelen, is een goede inrichting van een huis heel belangrijk. Veel elementen zijn functioneel, zoals kasten, banken en lampen, maar voor een goede sfeer willen we natuurlijk dat alle meubels er ook fraai uitzien. Want u voelt zich toch het meest ontspannen als u na een lange werkdag thuiskomt in een huis waar u zich ook thuis voelt. Het kan natuurlijk zo zijn dat u na een tijdje weer eens iets anders wilt. De bank kent u een beetje te goed en de stoel ziet er misschien ook een beetje saai uit. Maar moet u nu nieuwe meubels kopen? Dat is helemaal niet nodig, want met accessoires als een grand foulard, stoelhoes of bankhoes geeft u uw meubels een heel andere look. U kunt daarnaast wat decoratie vervangen, een ander vloerkleed neerleggen en uw interieur is weer als nieuw. Die grand foulards, stoel- en bankhoezen en ook meubelbeschermers vindt u online bij WENZ. U krijgt meteen heel veel inspiratie als u de collectie bekijkt.

De grand foulards en hoezen zijn er bij WENZ in verschillende materialen, kleuren en designs. Sommige hebben een patroon, structuur of dessin, andere zijn weer effen. Het leuke van verschillende kleuren is dat u zelf de kleur kunt kiezen die het best afgestemd is op de rest van het interieur. Heeft u bijvoorbeeld veel bruine meubels? Dan is een oranje bankhoes of een beige meubelbeschermer een goede keus. Heeft u wat meer kleur in huis? Kies dan bijvoorbeeld een rode of groene variant. U kunt het zo opvallend maken als u zelf wilt. En als u na een tijdje opnieuw zin heeft in wat nieuws, neemt u toch gewoon weer een nieuwe bankhoes? Er zijn zo veel varianten dat u in een handomdraai, door alleen een nieuw exemplaar over de bank te leggen, een nieuwe stijl gecreëerd heeft. Door de ruime keus bij WENZ kunt u bij wijze van spreken elke maand een ‘nieuwe’ bank hebben. Kiest u voor een grand foulard van WENZ, dan krijgt u zo’n goede kwaliteit dat die heel lang meegaat. Legt u een nieuwe over de bank, dan kunt u de ‘oude’ gewoon in de kast bewaren en later nog een keer gebruiken.

Met een meubelhoes gaat uw meubel extra lang mee

U kunt uw meubels dus bedekken om ze een nieuwe, andere stijl te geven, maar ook om een andere reden: om uw meubels te beschermen. Als u bijvoorbeeld een bankhoes over uw bank of stoel legt, dan blijft die langer mooi. Zeker als er vaak direct zonlicht op het meubelstuk valt. Ook slijt de bekleding met een meubelhoes minder snel en gaat het meubelstuk dus langer mee. Er zijn meubelbeschermers en stoelhoezen die uw hele bank of stoel bedekken, maar er zijn er ook die een deel van het meubelstuk bedekken. Bijvoorbeeld de zitting. WENZ heeft meerdere soorten meubelbeschermers in het assortiment. Zo zijn er onder andere een bankloper in verschillende maten en armleuningbeschermers. Een bankloper legt u over het zitgedeelte en een gedeelte van de rugleuning. De armleuningbeschermers legt u, zoals de naam al zegt, over de leuningen. Sommige armleuningbeschermers hebben een heel praktisch vak aan de zijkant waar u alle afstandsbedieningen in kunt doen. Zo kunt u ze gewoon vanaf de bank pakken en heeft u ze altijd overzichtelijk bij elkaar.

Alle meubelbeschermers bij WENZ zijn gemaakt van uiterst sterk en slijtvast materiaal. Hierdoor gaan ze heel lang mee. Wat betekent dat u extra lang met uw bank kunt doen. Dat is een goed vooruitzicht als u uw bank zo lekker vindt zitten dat u geen andere meer wilt. Uiteraard zijn de meubelbeschermers in meerdere kleuren te bestellen. Ook hier kunt u naar hartenlust afwisselen. Als u meubelbeschermers op de sofa of in uw fauteuil legt, is in de meeste gevallen nog een deel van het meubel zichtbaar. Wij adviseren dan ook een kleur te kiezen die perfect samengaat met de bekleding. Zoals we al bij de grand foulards zeiden: bruin, oranje en beige zijn tinten die heel erg goed bij elkaar passen en voor een warme sfeer in huis zorgen.

Wat te doen als de grand foulard niet bij de inrichting past?/h2>

Voor een bankhoes, een beddensprei of een stoelhoes hoeft u niet naar een winkel, want u gaat gewoon naar WENZ.nl. Het ruime aanbod, de goede kwaliteit en de perfecte service zijn allemaal punten die het gemakkelijk maken om voor WENZ te kiezen. En is er nog een heel groot voordeel: u hoeft de deur niet uit. De grand foulards, meubelbeschermers en de andere artikelen die u bestelt, worden gewoon thuis afgeleverd. U kunt meteen zien of uw nieuwe meubelhoes bij de bank kleurt en naar uw zin is. Omdat wij goede service zo belangrijk vinden, kunt u uw bestelling binnen veertien dagen gewoon terugsturen als u onverhoopt toch niet helemaal tevreden bent. Heeft u vragen, dan kunt u zeven dagen per week contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice. Dit kan telefonisch of via het online contactformulier. U kunt altijd op ons rekenen.

Hoe geef ik mijn huis een jaren '50 of '60 tintje?

Een interieur is voor de meeste mensen geen statisch geheel. Geregeld worden nieuwe meubelstukken of woonaccessoires toegevoegd: soms met een gebruiksfunctie, soms voor de sier. Andere woonaccessoires of meubels moeten op hun beurt het veld ruimen. Dat laatste is niet nodig als u bij WENZ een bankhoes, stoelhoes, of grand foulard aanschaft. U hoeft dan immers uw bank of stoel niet te vervangen om toch een andere look te krijgen! Maar ook op de lange termijn valt binnen de meeste huizen een verschuiving waar te nemen in de stijl van de inrichting. De smaak van mensen blijft immers niet altijd gelijk, en ook onder invloed van trends kiezen ze ervoor hun woon– en andere vertrekken anders in te richten. Door de jaren heen hebben we in Nederland een aantal duidelijke woontrends gekend, die ook duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Kijk eens naar een oude foto die in een woonkamer is gemaakt. Zelfs zonder mensen op de foto is vrij snel te zien uit welke periode die stamt.

Neem de jaren vijftig. Dit waren de jaren van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, toen de meeste Nederlanders hard moesten werken en het toch nog steeds niet breed hadden. Dit weerspiegelde zich in de woninginrichting. Trefwoorden daarvoor zijn minimalistisch, sober, functioneel en praktisch. De veelal kleine huizen werden voorzien van functionele, ruimtebesparende meubels. Deze waren vaak gemaakt van plastic of teakhout, gecombineerd met stalen elementen. Op de vloer lagen Perzische tapijten, de woonaccessoires waren voornamelijk uitgevoerd in pasteltinten. Het behang was ruim voorzien van bloem- of andere motieven. Deze stijl heeft zijn aantrekkingskracht het laatste decennium weer wat teruggewonnen. Verschillende mensen kiezen er nu voor hun huis in te richten met een mix van modern en elementen uit de jaren vijftig. Deze stijl wordt ook wel 'retro' genoemd.

In de jaren zestig konden veel families verhuizen naar een ruimer huis in een van de vele nieuwbouwwijken die toen net gebouwd, of nog in aanbouw, waren. De meubels hoefden dan ook niet meer zo functioneel te zijn. Deze periode kenmerkte zich door felle tinten oranje, groentinten en grote bankstellen. Het televisietoestel stond meestal op een prominente plek in de woonkamer, op een tafeltje met dunne pootjes.

Hoe creëer ik een jaren '70/'80 retro look?

In de jaren zeventig werden de huiskamers nog bonter dan ze in de jaren zestig al waren, met vooral de kleuren, bruin, oranje en geel. Gezelligheid werd het toverwoord bij het inrichten van de ruimten in het huis. Dit werd in de praktijk meestal vertaald in 'druk'. Vandaar veel geometrische patronen en bloemenprints op het behang, of anders kurk of houten schrootjes aan de muur. Centraal in de zithoek van de woonkamer, of in de 'zitkuil', stond een veelal lage, ronde salontafel op een groot vloerkleed. Er omheen stond een eikenhouten bankstel met ribfluwelen bekleding, soms stonden er ook rotanstoelen, zitzakken of kuipstoelen. De woonkamer was verder ruim voorzien van planten, waaronder veel cactussen en hangplanten. Als de vensterbanken vol waren, dan werden de nieuwe planten geplaatst op planken op stenen houders langs de muur. Wat in bijna geen enkel huishouden ontbrak, was de hoge wandkast met televisie en een vaak uitgebreide stereo-installatie. De verdere aankleding kenmerkte zich door macramé en letterbakken aan de muur en gehaakte gordijnen voor het raam.

De jaren tachtig dan. Zoals onze kleding vaak kleurrijk was, zo waren onze meubels en woonaccessoires dat ook. De stoffen van de meubels waren meestal effen maar wel in een felle kleur. Roze was een van de meest populaire kleuren, naast zwart en wit. En chroom was een van de voornaamste materialen. Als 'tegenhanger' kwam in de jaren tachtig echter ook de landelijke stijl op, met rustgevende tinten als crème, ecru en zand. Deze stijl is nog bepaald niet verouderd. Sterker nog: hij is nog steeds erg in trek. Bij WENZ kunt u dan ook meubelhoezen, grand foulards en beschermhoezen vinden in deze landelijk aandoende tinten. Om uw interieur de finishing touch te geven, kunt u eens neuzen in de productcategorie woonaccesoires op WENZ.nl. Of u nu op zoek bent naar iets moderns of juist naar een accessoire met een retrotintje, grote kans dat u het bij WENZ vindt. Daarnaast houdt WENZ de trends goed in de gaten en wordt het assortiment daaraan aangepast. Het kan dus de moeite lonen wat vaker terug te komen op WENZ.nl, om de nieuwste producten, tinten en dessins in het assortiment te ontdekken.

Hoe kan ik mijn meubelhoes goed vastzetten?

Met een grand foulard is het de bedoeling dat deze over de bank gedrapeerd wordt. Daarvoor moet hij voldoende groot zijn. Afhankelijk van de gekozen stof en van de stof van uw bankstel kan een grand foulard soms iets verschuiven. Dit is eenvoudig op te lossen door de hoekpunten onder de poten van het bankstel vast te zetten. Is de bankhoes daarvoor niet groot genoeg, dan kunt u stukjes elastisch band aan de hoekpunten vastnaaien en aan de eindpunten een lus maken. Met de lussen om de poten van het bankstel blijft de grand foulard altijd op zijn plaats! Op dezelfde manier kunt u stoelhoezen aan de stoel vastzetten.

Hoe reinig ik mijn meubelhoezen?

De meeste meubelhoezen en grand foulards zijn van polyester en/of katoen en kunt u zelf wassen in de wasmachine. Het is raadzaam wel van tevoren de onderhoudsinstructies te lezen die op of bij uw aankoop te vinden zijn. Zo zijn sommige hoezen bijvoorbeeld niet geschikt om in de wasdroger te doen.

Welke kleur meubelhoes moet ik kiezen?

Kleuren zijn sterk bepalend voor de sfeer in de omgeving. Dit geldt ook voor de kleuren in een interieur. De juiste kleuren kunnen het verschil maken als het erom gaat u prettig te voelen in uw huis. Ook moeten kleuren aansluiten bij de persoonlijkheid van de bewoner, zo stellen kleurspecialisten. Kleuren zijn immers elektromagnetische golven en ook mensen bestaan uit energie. Als de verschillende energieën 'botsen' kan dat ervoor zorgen dat u zich minder op uw gemak voelt.

De kleur rood geeft energie, waardoor mensen actief worden. Teveel rood in een kamer kan echter onrustig maken. Blauw, groen en lichte paarstinten daarentegen maken kalm. Blauw geeft bovendien een mooi contrast in een kamer op het zuiden waar veel warm daglicht binnenkomt. Geel staat voor focus en concentratie, optimisme en positiviteit. Een geel interieur brengt figuurlijk de zon in huis en oogt warm en vriendelijk. Okergeel zorgt voor een klassieke, stijlvolle look. Grijs, zwart, bruin en wit zijn wat neutralere kleuren. Al kan wit ook een gevoel van ruimte, inspiratie en een gevoel van vrijheid geven. Zo geeft een interieur met veel wit het effect van een grotere ruimte. Zwart geeft een wat mysterieuze sfeer. Door één kleur in een ruimte toe te passen, ontstaat rust en balans. Maar ook een combinatie van de juiste kleuren kan deze balans creëren.


waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

* Verplicht veld
Contact
010-447 98 70 Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
Veilig Betalen
 • Factuur
 • Betaling in 3 termijnen
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • IDeal
Shopping App
 • AppStoreNL
 • PlayStoreNL
Veilig Bestellen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
 • TS
Onze Partners
 • Parcelshop
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.