Naar boven
Mode  / Zwierige trend: franjes
4 mei

Zwierige trend: franjes

vrouw-met-donker-haar-draagt-gekleurd-vest-met-franjes-poseert-voor-de-zee-titelbeeld

Franjes doen ons altijd een beetje aan het Wilde Westen denken. Dat is niet zo gek, want de kleding van de “Cowboys and Indians” was rijkelijk versierd met deze zwierige sliertjes. Dat had waarschijnlijk niet zoveel met mode te maken. Eerder met traditie en misschien was er ook wel een praktische reden. Het heen en weer zwaaien van de reepjes stof of leer zou insecten op afstand houden. Tegenwoordig gebruiken modeontwerpers franjes natuurlijk alleen nog als stijlmiddel. Het is een oude trend die om de zoveel jaar weer op nieuwe manieren in de mode opduikt.

Franjes voor elke gelegenheid

Ook nu zijn de vrolijke sierdraadjes weer helemaal hip. Je ziet ze werkelijk in allerlei vormen en maten: lang of kort, van glanzende materialen of van suède, dun of juist breed, aan grote kwasten of juist apart geplaatst, je kunt het zo gek niet bedenken. Ze zitten op accessoires, aan tassen, als applicatie op kledingstukken en zelfs op schoenen. Je kunt er niet omheen, want bijna alles heeft momenteel franjes. Ze geven schwung aan je look en door de voortdurende, bijna hypnotiserende beweging trekken ze alle ogen naar zich toe.

Als je een beetje voorzichtig aan de trend wilt wennen, kun je het best beginnen met één, niet al te opvallend item. Bijvoorbeeld met een » handtas. Ben je een echte trendsetter, dan draag je natuurlijk een heel kledingstuk in franjelook en laat je de tierelantijntjes aan de mouwen of zoom uitdagend dansen. Vooral bovendelen zoals » vesten, poncho’s, jasjes, shirts en » blouses met franjes zijn makkelijk te combineren. Natuurlijk zijn er ook » broeken en shorts in leuke nieuwe modellen. Maar pas op, want wat voor veel modetrends geldt, gaat ook op voor franjes: “minder is meer”. Beperk je dus tot één kledingstuk met deze versierselen.

gekleurd-vest-franjes-blouw-shirt-franjes-wit-vest-franjes-jeans-top-franjes-19_04_Collage

Heb je een strandvakantie gepland? Zorg er dan voor dat je in ieder geval een » shirt of blouse met franjes bij je hebt. Als je langs de boulevard flaneert en de wind speelt met de draadjes of reepjes stof, dan straal je een en al nonchalance uit. En dat is precies wat je wilt van een vakantieoutfit. Toch? Ook in » de badmode is de trend helemaal hot. Maak je een strandwandeling dan zwaaien de franjes aan je bikini of badpak op je loopritme heen en weer.

Hoe je de franjes ook combineert en in je outfit integreert, bijvoorbeeld in chique avondkleding of in een casual strandlook, ze doen altijd denken aan zon, zee en zomer. En natuurlijk aan het Wilde Westen.
Hoe draag jij de franjelook? Laat het ons weten!

Onze aanbevelingen

Delen via

Welke accessoires maken uw outfit compleet? Hoe verliep de laatste WENZ fotoshoot en wat is het culinaire hoogtepunt van uw volgende feest? Uw WeStyle team brengt u op de hoogte over alles wat te maken heeft met fashion, lifestyle, leuke mode weetjes en natuurlijk de laatste trends!

2 Reacties
  • annet schwarte

    goedemiddag het merk NU danmark niet te vinden op jullie site van wenz

    15 mei 2018 at 13:13 Beantwoorden
Plaats een reactie

*Verplichte velden