Naar boven
Lifestyle  / Happiness  / Ontspannen de dag door
20 feb

Ontspannen de dag door

Soms hebben we een momentje nodig om in alle rust de krant te lezen en een koffie te drinken. Helaas steekt stress daar vaak een stokje voor. Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet waarmee je ontspannen de dag door komt.

Thuis ontspannen

Je eigen huis is de perfecte plek om even op adem te komen en te ontspannen. Daarvoor heb je niet zoveel tijd nodig. Zorg ervoor dat je dagelijks een paar minuten de tijd neemt om tot rust te komen. Wij hebben acht ideeën voor jouw ontspanningsmomentje:

Ademhalen:
Bewust ademhalen kan voor veel ontspanning zorgen. Sluit je ogen. Adem bewust en diep in, houd je adem even in en adem bewust en langzaam weer uit. Herhaal dit vijf tot tien keer en je zult merken dat je lichaam zich ontspant.

Genieten van de rust.

Niets doen:
Ga lekker op de bank zitten, kijk uit het raam en doe even helemaal niets. Dagdromen heeft na 10 minuten al een ontspannend effect. Vooral de ochtend- en avondschemering zijn mooie momenten om even bij weg te dromen.

Mediteren:
De kunst van de stilte kan voorkomen dat je gestrest raakt. Online vind je veel verschillende technieken en geleide meditatiesessies, die je thuis kunt beluisteren.

Yoga:
Ook yoga kan je helpen tot rust te komen. Daarvoor hoef je niet eens het huis uit. Veel yogaleraren bieden hun lessen online aan, zodat je ze thuis kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Dat is niet alleen goed voor de rust in je hoofd, maar ook voor de rest van het lichaam.

Ontspannen yoga doen aan het water.

Een ontspannend bad nemen:
Laat het bad vollopen, zet rustige muziek op en steek een paar kaarsjes aan. Een bad kan wonderen doen, vooral wanneer je ontspannende oliën en geuren aan het water toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, rozen of bergamot.

Lezen:
In bad, in bed of op de bank: neem een momentje om te lezen. Laat je meevoeren door het verhaal en vergeet voor een paar minuten de stress van het hier en nu.

Wees creatief:
Teken of schrijf je graag? Maak je misschien muziek? Maak hier tijd voor en gebruik je creatieve hobby als uitlaatklep voor je gedachten en gevoelens.

Een stukje tekst schrijven.

Slapen:
Het belang van voldoende slaap wordt nog altijd onderschat. Plan je dag zo, dat je vroeg genoeg naar bed kunt. Zorg er daarbij ook voor dat je rustig kunt slapen, zonder gestoord te worden door je smartphone of de tv.

Even pauze van het alledaagse leven

Soms wil je er gewoon even tussenuit. De natuur kan je hier goed bij helpen. Maak een boswandeling en adem diep in en uit. Of maak een uitstapje naar zee. De eindeloze zee kan een rustgevende werking hebben als je gestrest bent.

Boek een wellness weekend en neem je partner of beste vriendin mee als je niet graag alleen op pad gaat. Zo komen lichaam in geest weer in balans terwijl je tijd doorbrengt met je geliefde of vriendin.

Hoe je ontspanningsritueel er ook uitziet: het belangrijkste is dat je iets doet waar jij je goed bij voelt. Wij wensen je een ontspannen week.

Delen via

Welke accessoires maken uw outfit compleet? Hoe verliep de laatste WENZ fotoshoot en wat is het culinaire hoogtepunt van uw volgende feest? Uw WeStyle team brengt u op de hoogte over alles wat te maken heeft met fashion, lifestyle, leuke mode weetjes en natuurlijk de laatste trends!

Geen reacties
Plaats een reactie

*Verplichte velden