Naar boven
Lifestyle  / Nieuwe kleur op je muur
9 Mrt

Nieuwe kleur op je muur

Niet alleen in de mode kun je met verschillende kleuren zorgen voor een bepaalde look. Ook de wanden in je huis kunnen door ze te schilderen een bepaalde sfeer uitstralen. Het kiezen van een kleur is door de ontelbare mogelijkheden niet makkelijk. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken, laten wij je drie trendkleuren zien en vertellen wat voor effect deze hebben.

Grijs: neutraal en chic

grauGrijs is saai? Zeker niet! Deze kleur is er in verrassend veel tinten. Daarnaast kun je een neutrale kleur, zoals subtiel grijs perfect combineren met andere kleuren. Knalkleuren kunnen in een ruimte zorgen voor accenten. Grijs zorgt hierbij voor de juiste balans en laat de felle kleuren mooi uitkomen. De trendkleur is bijzonder mooi in combinatie met felrood of zachtroze, maar ook mosterdgeel en warme houttinten gaan goed samen met deze klassieker!

Het succes voor een mooi interieur is dat de kleur op de muur in verschillende tinten terugkomt in meubels en decoratie. Hiermee zorg je voor harmonie in een kamer. Door een accentkleur te kiezen, zoals eenvoudig wit, zwart of een echte knalkleur voorkom je dat het geheel saai wordt.

Doordat je met grijs een subtiel effect creëert kun je deze kleur ook perfect aanbrengen op de muren in je slaapkamer. Dit zorgt voor rust en bovendien zijn grijstinten tijdloos.

Apricot: gezellig en warm

Wie houdt er nu niet van een knusse en uitnodigende sfeer in haar woning? Vooral de woonkamer is een plek waar je na een stressvolle dag heerlijk tot rust kunt komen. Maar ook vrienden of familie wil je natuurlijk warm ontvangen. Een zeer geliefde en trendy kleur is zacht apricot. Apricot brengt gezelligheid en warmte in je huis. Maar let wel op, want less is more! Teveel van deze kleur op de muren laat de ruimte er snel kleiner uitzien dan deze in werkelijkheid is. Als je woonkamer niet al te groot is, kun je het beste slechts een wand, bijvoorbeeld die achter de bank, deze kleur geven. Een aantal jaar geleden was het nog hip om verschillende verftechnieken toe te passen op de muur, maar voor een moderne sfeer breng je tegenwoordig de verf zo glad mogelijk aan op de wanden.
apricot

Koperkleurige woonaccessoires, zoals lampen en waxinelichthouders, gaan perfect samen met apricot. Met deze trendkleur in combinatie met subtiele kleuren zoals beige of wit zorg je voor een rustig geheel. Ook verschillende houtsoorten passen er heel goed bij omdat deze samen dezelfde uitstralen.

Blauw: fris en rustgevend

Blauw is een ongelofelijk veelzijdige kleur!blau Voor welke tint je ook kiest, blauw is levendig, fris en tegelijkertijd ook rustgevend.

Als een van de drie primaire kleuren kun je blauw heel mooi combineren met gedekte tinten. Kies je voor wit als tweede kleur op de muren, dan onstaat een maritiem vakantiegevoel. De juiste woonaccessoires, zoals een blauw/wit tapijt of een speels lichtsnoer zorgen voor een prettige sfeer waarbij je je fijn voelt. Blauw in je badkamer betekent een fris begin van je dag, terwijl blauwe muren in de hal of in een leeshoekje zorgen dat je graag thuiskomt in een gezellig omgeving.

Zoals je dus kunt zien, kun je met elk van deze trendkleuren een unieke sfeer creëren. Wij zijn benieuwd voor welke kleur je kiest en welke verfpot je in huis haalt!

 

Delen via

Welke accessoires maken uw outfit compleet? Hoe verliep de laatste WENZ fotoshoot en wat is het culinaire hoogtepunt van uw volgende feest? Uw WeStyle team brengt u op de hoogte over alles wat te maken heeft met fashion, lifestyle, leuke mode weetjes en natuurlijk de laatste trends!

Geen reacties
Plaats een reactie

*Verplichte velden