Naar boven
Advies  / Tips & Tricks  / De juiste make-up voor een frisse zomerlook
29 jun

De juiste make-up voor een frisse zomerlook

Make-up en accessoires voor de zomer

 

In de zomer lijkt alles lichter en vrolijker te zijn en iedereen straalt dat ook uit. Omdat we al een gezonde teint door de zon krijgen, kunnen we de make-up dit seizoen makkelijk een tintje lichter houden. Donkere lijnen houden we voor de donkere maanden en wat we nu willen, zijn zachte kleuren en een frisse glow! Wij geven je een paar tips.

Stralende teint

Dat make-up tijdens het zonnebaden niet heel verstandig is, wist je waarschijnlijk wel, maar ook ver weg van het strand of het park zijn zware foundations bij zomerse hitte niet zo’n goed idee. Ze verstoppen namelijk de poriën waardoor de huid niet goed kan ademen. En die onzuiverheden die dan ontstaan willen we natuurlijk niet! Gelukkig is het ook helemaal niet nodig om je huid te verbergen onder een dikke laag make-up, omdat deze er door de donkere pigmenten al veel gezonder en stralender uitziet dan in elk ander jaargetijde. Kies liever een lichte foundation op waterbasis of een mineraalpoeder die je natuurlijke teint laat doorschijnen. Wallen onder de ogen en rode vlekjes ga je vervolgens gericht te lijf met een concealer. Een andere goede variant is een getinte dagcrème, bijvoorbeeld BB cream, die meteen verzorgend werkt en zo huidveroudering tegengaat.

Welke make-up je ook kiest, let altijd heel erg goed op de kleur. Test jij foundation of concealer ook altijd op je hand? Dan ben je zeker niet de enige, maar hoor je ook bij de grote groep vrouwen die het eigenlijk niet helemaal goed doet. Het pigment is op deze plek namelijk vaak ietsje donkerder dan dat in het gezicht, dus test het liefst direct op je wang. Ga je nog op vakantie? Ook daar moet je rekening mee houden. Als je terugkomt zou je zomaar eens twee tinten donkerder nodig kunnen hebben!

Collage van vrouw met verschillende tinten make-up

Gezonde blosjes op je wangen

Collage met verschillende tinten rouge voor op de wangenEen beetje kleur op je wangen maakt een natuurlijke look helemaal af en het blosje laat je er nog frisser en gezonder uitzien. Afhankelijk van je huidskleur is licht pink of een warme koraaltint perfect en ook perziknuances en een glanzende bronzer zijn heel populair in de zomermaanden, omdat ze de gebruinde huid heel mooi accentueren. Het is trouwens een fabeltje dat je in de zomer alleen een poedervorm moet gebruiken om een ongewenste glans te voorkomen. Crèmeblush verbindt zich juist op natuurlijke wijze heel goed met de huid door de warmte en vervaagt niet als deze goed opgebracht wordt.

Vurige accenten

Als de rest van de make-up natuurlijk gehouden wordt en de huid gebruind is, mag je je lippen en nagels een echte knalkleur geven voor een opvallend accent. Het leukste is om ze dan in dezelfde tint te houden, want zo zie je dat je er aandacht aan hebt besteed. Felrood, opvallend pink of sappige berrytinten? Alles mag! Let bij de lippenproducten op de verzorgende eigenschappen, want  lippen moeten net als de rest van de huid beschermd worden tegen de zon en ze snakken vaak naar hydratatie. Wil je toch graag met de trend ‘matte lippen’ meegaan, dan adviseren wij om regelmatig een milde lippenpeeling en een lippenmasker te gebruiken dat je gewoon bij de drogist kunt kopen. Daarna is het heel makkelijk om lippenstift egaal op te brengen.Vurige accenten maak je bijvoorbeeld met lippenstift en nagellak

Je ziet het, een frisse zomerlook is met weinig make-up heel snel te creëren. Met een frisse tint en kleurrijke accenten krijg jij vast veel complimenten.

Delen via

Welke accessoires maken uw outfit compleet? Hoe verliep de laatste WENZ fotoshoot en wat is het culinaire hoogtepunt van uw volgende feest? Uw WeStyle team brengt u op de hoogte over alles wat te maken heeft met fashion, lifestyle, leuke mode weetjes en natuurlijk de laatste trends!

Geen reacties
Plaats een reactie

*Verplichte velden