Naar boven
Interieurstijlen / Country Style

titelbild_stilrichtungen_landhaus

Country Style

wohnen_stilrichtungen_landhaus_bild3In deze tijd, waarin we de hele wereld binnen handbereik hebben, individualisme zegeviert en technologische ontwikkelingen duizelingwekkend snel gaan, zijn mensen thuis juist op zoek naar rust en harmonie. Het is daarom geen wonder dat de traditionele country style de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Een landelijk interieur doet namelijk denken aan die goede oude tijd waarin iedereen elkaar groette, naar elkaar omkeek en frisse, zuivere landlucht inademde. Met de juiste meubels en accessoires haalt u het nostalgische gevoel van een idyllisch leven in huis, zelfs wanneer u in een grote stad woont. Zo wordt uw woning een veilige, huiselijke cocon in het midden van de hectische wereld. Een plek om helemaal tot rust te komen!

Landelijk nieuwe stijl

Tot een paar decennia geleden brachten mensen een landelijk interieur in verband met massieve houten kastenwanden, stoffige meubels en rommelige prullaria. Sinds enige tijd is dat echter compleet veranderd. De moderne country style is licht en luchtig, gebruikt natuurmaterialen zoals hout, rotan, keramiek en klei en geeft boven alles een behaaglijk gevoel. Romantische kleedjes, prachtig bewerkte kastjes en traditionele decoraties maken van uw huis een pittoreske plek waar iedereen zich direct op zijn gemak voelt.

Wohnen im Landhaus StilDe mooiste materialen uit de natuur

Liefhebbers van de country style kunnen vandaag de dag hun hart ophalen aan de grote collectie traditionele meubels en woonaccessoires van bekende designerlabels. Van echt houten tafels en nostalgisch vormgegeven keukenkastjes tot sfeervolle badkamerartikelen: wie wil kan werkelijk zijn hele huis in landelijke stijl brengen! Het belangrijkste daarbij is dat voor het hele interieur natuurlijke materialen gekozen worden. Daarmee haal je namelijk direct landelijke charme in huis. Voor de basisinrichting kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten tafels en kasten. Let er wel op dat ze niet te massief ogen, omdat ze de ruimte dan kunnen gaan domineren. Een mooie rotan fauteuil kan hier een luchtig contrast vormen en voegt bovendien nog een zweem van de koloniale stijl toe aan de woning. Een lichte bank met een bloemmotief zorgt daarbij voor een romantische twist. Voor een meer vintage uitstraling kun je ook kiezen voor een stijlvolle leren bank. Met oude erfstukken van familieleden en met rariteiten van de vlooienmarkt, zoals een porseleinen waskom, geef je je interieur een persoonlijk tintje en maak je het plaatje helemaal af. Het zijn juist de kleine dingen die het doen in de country style. Overigens: voor wie ook zijn tuin in country style wil inrichten, zijn er weerbestendige houten meubels en decoraties van metaal in used look.

Shabby, vintage & used

Heb je geen idee wat er met deze woorden bedoeld wordt? Shabby, vintage & used zijn allemaal varianten op de country style, de moderne versie van de traditionele landelijke stijl. De drie stijlen hebben met elkaar gemeen dat ze een lichte, luchtige uitstraling hebben en dat voornamelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen. De overheersende kleur is in alle gevallen wit, dat de woning een zeer opgeruimde, frisse uitstraling geeft. Afgebladderde verf, deuken en krassen zijn bij deze stijlen geen doorns in het oog, maar zijn juist bewust aangebracht om voor een authentieke look te zorgen. De nieuwe varianten op de country style moeten de indruk geven dat de inrichting antiek is en al jaren wordt gebruikt. Vooral bij jongeren vallen shabby, vintage & used in goede aarde.

Nostalgische accessoires

wohnen_stilrichtungen_landhaus_bild1Met weelderig gebloemd woontextiel en prachtige boeketten haal je een stukje natuur in huis. Fleurige elementen zorgen namelijk voor het echte ‘country life’-gevoel. Een op en top landelijk woonitem is bijvoorbeeld een oude zinken gieter beplant met hortensia’s, pioen- of boerenrozen. Ook grote bossen korenbloemen en fresia’s zijn blik- en ‘neusvangers’. Als decoratie kun je kiezen voor bijvoorbeeld handgemaakte vazen, schalen of kandelaars van klei of keramiek. Je onderstreept hiermee de stijl van je interieur en creëert een unieke sfeer. Om ook in landelijke stijl te eten, zijn er fijne kristallen glazen met verfijnde patronen en serviezen met boerenschilderingen. Voor een harmonieus geheel moet ook al het gebruikte textiel van natuurlijke oorsprong zijn. Gordijnen en tafelkleden zijn heel bepalende sfeermakers, evenals als kussens. Zie je jezelf al zitten op een vintage bank met een gebloemd kussentje in de rug? Open haard aan en genieten maar!

Maak de country style compleet

wohnen_stilrichtungen_landhaus_bild4Wie voor een inrichting in country style kiest, zal goed na moeten denken over het kleurgebruik. Zachte voorjaarstinten, zoals wit, crème of pastel, zijn een must. Gecombineerd met warme aardetinten, zoals bruin, okergeel en beige, wordt het geheel niet té speels en romantisch en zal het ook bij de heren in de smaak vallen. Stoffen met ruitjes, strepen of bloemen in de karakteristieke Laura Ashley-stijl zijn niet weg te denken uit een landelijk ingericht huis en onderstrepen de nostalgische flair. Waar het uiteindelijk allemaal om draait bij de country style is dat de kleuren en patronen in huis een uitgebalanceerde eenheid vormen die iedereen die binnenkomt direct een warm en behaaglijk gevoel geeft. Een oase van rust en harmonie, midden in de stad.