Naar boven
Mode  / Een streepje voor
14 mrt

Een streepje voor

In de lengte of overdwars, multicolor of ton-sur-ton: strepen hebben dit voorjaar een streepje voor! De designs zijn gevarieerder dan ooit, maar let op, zwart-wit en pastel zijn uit. Ben je een echte fashionista, dan draag je opvallende, kleurige streeppatronen. Zo wordt het gegarandeerd een vrolijke lente!

Strepentips: in de lengte of overdwars?

Onze hersenen spelen een belangrijke rol bij het waarnemen van strepen. Bij het kijken naar lengtestrepen bewegen onze ogen van boven naar beneden. Hierdoor lijken de strepen langer dan ze daadwerkelijk zijn en ervaren we degene die ze draagt ook als langer dan hij of zij is. Bovendien: hoe dunner de streepjes, hoe groter het verlengende effect.

Bij dwarsstrepen bewegen onze ogen van links naar rechts. Hierdoor zijn we ons meer bewust van de breedte van de strepen. We ervaren de persoon die dwarsstrepen draagt als “volumineuzer” dan hij of zij is. Dwarsstrepen zijn minder makkelijk te combineren dan lengtestrepen en ze maken bovendien snel dik. Maar dat hoeft niet. Met een paar slimme trucs kun je het effect ervan heel gemakkelijk beïnvloeden. In het algemeen geldt: hoe dikker en contrastrijker de strepen, hoe breder jij lijkt. Wil je dat voorkomen, dan kun je bijvoorbeeld dwarsstrepen en lengtestrepen combineren of het gestreepte oppervlak verkleinen door er een jasje of vestje over te dragen.

Kakelbonte regenboogstrepen

Kleurige strepen zijn vrolijke blikvangers. Ze zijn nooit saai en zorgen altijd voor een zonnig humeur. Met een gestreepte trui creëer je heel gemakkelijk een casual look. Perfect voor een weekendje weg! Je kunt een gestreept item het best combineren met een effen kledingstuk. In dit geval met een jersey broek bijvoorbeeld. Die is ideaal voor het voorjaar en de zomer. Wil je dat de strepen de show stelen, draag dan eenvoudige, effen accessoires. Heb je toevallig een statement ketting in een bijpassende kleur, dan kun je die ook heel goed bij deze look dragen, maar let er dan wel op dat deze je niet breder laat lijken dan je bent.

Collage van drie modellen in gestreepte kledingstukken.

Eindeloos lange benen met de zijstreep

Het is je vast opgevallen: je ziet steeds vaker broeken met zijstrepen. Bij deze broeken is een contrastkleurige bies, ook wel galon genoemd, langs de buitenste zijnaad van de broekspijpen aangebracht. De broek met zijstreep heeft het voordeel dat hij je benen langer laat lijken. Dit soort broeken passen zowel in elegante als in sportieve outfits. Het is maar net waarmee je ze combineert. Draag je ze bijvoorbeeld met hippe sneakers, dan krijg je een coole, sportieve look.

Eyecatcher van het seizoen: strepen allover

Ben jij een trendsetter met lef? Dan draag je dit seizoen strepen van top tot teen. Je kunt lengte- en dwarsstrepen met elkaar combineren of voor éénrichtingsstrepen in verschillende kleuren gaan. Alles kan en mag, als jij het maar mooi vindt! Kies je een jumpsuit, dan kun je met een ceintuurtje het streeppatroon eventjes onderbreken. Bovendien leg je daarmee de nadruk op je taille. Een jumpsuit is trouwens bij uitstek geschikt voor lengtestrepen. Zowel de jumpsuit als de strepen verlengen je lichaam en samen laten ze je figuur prachtig uitkomen. Ook jurken met lengtestrepen hebben dit effect. En er is zoveel keus! Je kunt kiezen voor een model dat de taille accentueert of voor een luchtig, losjes vallend exemplaar. Gestreepte jurken zijn ook heel geschikt om naar kantoor te dragen. Let er dan wel op dat je de casual businesslook trouw blijft en niet te veel kleuren met elkaar combineert.

Drie modellen in kledingstukken met strepen.

Wij verheugen ons op een zomer vol kleur en zijn helemaal weg van de nieuwe strepentrends. En jij? Hebben we jou over de streep kunnen trekken?

Onze aanbevelingen

Delen via

Welke accessoires maken uw outfit compleet? Hoe verliep de laatste WENZ fotoshoot en wat is het culinaire hoogtepunt van uw volgende feest? Uw WeStyle team brengt u op de hoogte over alles wat te maken heeft met fashion, lifestyle, leuke mode weetjes en natuurlijk de laatste trends!

Geen reacties
Plaats een reactie

*Verplichte velden