Sieraden-service

Service bij uw levering. Elk sieraad leveren wij goed beschermd in een mooi etui.

Graveerservice. Trouwringen of andere bijzondere sieraden uit deze catalogus kunt u laten voorzien van een gravure van bijvoorbeeld uw initialen, naam of een datum. Geef uw wens a.u.b. duidelijk leesbaar bij uw bestelling door. Gegraveerde sieraden kunt u helaas niet ruilen.

Voor het geval dat… Sieraden en horloges van Wenz zijn uitgebreid op kwaliteit gecontroleerd. Mocht u onverhoopt toch een defect ontdekken, dan kunt u zich wenden tot:

Wenz, Postbus 134, 3000 AC Rotterdam.

Wij repareren en graveren uw sieraad vakkundig en voordelig. De reparatieduur bedraagt ca. 4 tot 5 weken. Sieraden die zijn gegraveerd of gerepareerd of een andere bijzondere bewerking hebben ondergaan, kunt u niet meer ruilen. Wanneer het totaalbedrag van de reparatie, reserve-onderdelen of benodigdheden minder dan 50 euro bedraagt, voeren wij de reparatie zondermeer uit. Anders ontvangt u van ons een gedetailleerd kostenoverzicht. Belt u met telefoonnummer: 010 - 447 98 70 en u ontvangt informatie over de prijs en de duur van de reparatie.

Alles over goud. Voor het maken van sieraden gebruikt men meestal goud met een legering van 750/000, 585/000 en 333/000. 585/000 betekent bijvoorbeeld dat het goud uit 585 delen zuiver goud en 415 delen metaal legering bestaat. Echt zuiver goud (999,9) is bijzonder teer en dus voor sieraden minder geschikt. Het zuiverheidsgehalte moet op het sieraad zijn gestempeld. Bij een aanhoudende stijging van de goudprijs, behouden we ons het recht voor om de prijzen te verhogen.

Kostbare parels. In principe zijn er twee verschillende soorten parels te onderscheiden, namelijk de kweekparels en gecultiveerde zoetwaterparels. Beide soorten worden beoordeeld op grootte (hoe groter de parel, hoe waardevoller) op kleur (zacht roze, zacht vanille, beige tot wit) en op glans (lustre). Krachtige kleuren worden meestal bereikt door het inkleuren van de parels.

Stijlvolle edelstenen. Net zoals bij diamanten worden edelstenen op waarde geschat naar kleur, slijpvorm en zeldzaamheid. De bekendste stenen met de meest sprekende kleuren zijn: robijn (1), smaragd (2), saffier (3), amethist (4), aquamarijn (5), granaat (6), blauwtopaas (7) en toermalijn (8).

Zirkonen. De zirkoon is een synthetische steen, die vaak als goedkoper alternatief voor een diamant wordt gebruikt. Zirkonen zijn bijna net zo hard als diamanten. Ook de flonkering en schittering lijken op die van de diamant.