Milieubescherming

Wenz spant zich in de bedrijfsvoering zo in te richten dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Wij vragen in dit verband graag uw aandacht voor het volgende:

Lege batterijen

Lege batterijen kunt u inleveren bij verschillende inleverpunten. Bijvoorbeeld bij winkels en supermarkten die batterijen verkopen. U mag batterijen niet weggooien in de vuilnisbak. Er kunnen stoffen in zitten die schadelijk zijn voor het milieu. Ook zijn de metalen te hergebruiken.

Inleverpunten voor lege batterijen

U kunt uw lege batterijen inleveren bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen. Maar ook bij veel basisscholen, campings, het gemeentelijk depot en de chemokar. Kijk voor inleverpunten bij u in de buurt op de website van Stibat (Stichting Batterijen).

Milieuvriendelijke verwerking elektrische apparatuur

Bij aankoop van een elektrisch apparaat betaalt u de wettelijk vastgestelde verwijderingsbijdrage voor dit artikel. Met deze verwijderingsbijdrage helpt u het milieu te ontlasten. Als u bij ons een elektrisch of elektronisch artikel koopt, kunt u het oude - soortgelijke- artikel kosteloos door ons laten ophalen. Wij zorgen er dan voor dat uw oude apparaat op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. Als u gebruik wilt maken van deze gratis service, kunt u hiervoor telefonisch contact opnemen met onze klantenservice op telefonnummer 010 - 447 98 70, maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 17.00 uur. Wij maken dan een afhaalafspraak met u en sturen u een retouretiket toe. 
Wij verzoeken u het artikel dat u laat ophalen goed te verpakken, het liefst in een stevige doos of een afgesloten zak. Eventuele losse onderdelen graag vastzetten en het apparaat leeg en schoon meegeven. 

U kunt uw oude apparaat natuurlijk ook zelf naar een inleverpunt brengen. U kunt hier een inleverpunt bij u in de buurt vinden.  

Verpakkingsmateriaal

Om ervoor te zorgen dat uw bestelling u in perfecte staat bereikt, maakt Wenz gebruik van hoogwaardig verpakkingsmateriaal. Met het oog op het milieu worden deze verpakkingen grotendeels van gerecycled materiaal gemaakt. Wij vragen u dan ook deze verpakkingen in een papiercontainer te deponeren, zodat ze opnieuw gerecycled kunnen worden!