• Eersteklas kwaliteit
  • Veilig bestellen & betalen
  • Exclusieve merken
De WENZ app is er! |Ontdek meer
📱 Onze WENZ app is er! Download nu en laat u inspireren 👗 |Ontdek meer

BETALING

Betalen bij WENZ

WENZ kunt u kiezen hoe u wilt betalen. U kunt contant, dat wil zeggen alles in één keer betalen. Dit kunt u doen door te betalen via iDEAL, PayPal, acceptgiro of creditcard. Maar u kunt ook kiezen voor gespreide betaling en iedere maand een bepaald bedrag overmaken.U vindt hieronder meer informatie over de verschillende betaalwijzen. Het bankrekeningnummer van WENZ vindt u onderaan deze pagina.

Betalen via iDEAL

Als u kiest voor betalen via iDEAL wordt u tijdens het bestelproces doorgeleid naar uw eigen bank, waar de betaling voor u klaarstaat. U kunt dan op de gebruikelijke wijze online betalen.

Betalen via PayPal

PayPal is een veilige en gemakkelijke manier om online te betalen. Om gebruik te kunnen maken van PayPal opent u gratis een PayPal rekening. Hierna kunt u via uw computer, tablet of smartphone overal en altijd met alleen uw e-mailadres en wachtwoord veilig online betalen.

Betalen per acceptgiro

Als u kiest voor betaling per acceptgiro dient u uw bestelling ineens, binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling, te betalen.

Betalen op krediet

Voorwaarden betalen op krediet

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om op krediet te betalen, zijn er specifieke richtlijnen van toepassing. Voor betalen op krediet heeft de overheid namelijk regels opgesteld die als doel hebben om te voorkomen dat consumenten zich binden aan te zware financiële maandlasten. Bedrijven mogen klanten alleen betaling op krediet aanbieden als vastgesteld is dat dit in financieel opzicht voor de klant verantwoord is. Om dit te kunnen bepalen, is inzicht nodig in de zogenaamde vrije bestedingsruimte van de klant. Dit inzicht verkrijgt Wenz door vragen te stellen over het gezinsinkomen, woonlasten en eventuele betalingsverplichtingen.

Deze vragen, ook wel de inkomens- en lastentoets genoemd, stellen wij o.a. als u voor de eerste keer in termijnen wilt betalen en voor meer dan € 250,- bestelt. Ook als u al eerder gespreid betaald heeft maar de kredietlimiet wilt verhogen, vragen wij u opnieuw naar uw financiële verplichtingen. Wanneer u voor minder dan € 250,- bestelt, hoeft u alleen via een opt-in te bevestigen dat u minimaal het termijnbedrag van € 15,- kunt betalen.

Als uit de gegeven antwoorden blijkt dat uw vrije bestedingsruimte onvoldoende is, mogen wij u geen gespreide betaling aanbieden. U kunt dan uiteraard kiezen voor een andere manier van betalen, bijv. via acceptgiro of iDEAL.

Als gebleken is dat uw vrije bestedingsruimte toereikend is en u in termijnen gaat betalen, ontvangt u iedere maand een rekeningoverzicht. Hierop staat aangegeven welk totaalbedrag u nog moet betalen en welk bedrag u die maand minimaal dient te betalen. Natuurlijk mag u ook meer dan het minimumbedrag betalen. Of alles ineens. WENZ berekent u daarvoor geen extra kosten of boeterente.

Precontractuele informatie

Als u wilt betalen in termijnen, krijgt u vooraf precontractuele informatie en een kredietovereenkomst toegestuurd. Een aantal belangrijke begrippen uit de precontractuele informatie worden hier toegelicht.

BKR-richtlijn

Wij wijzen u ero dat sinds 1 december 2016 alle kredieten geregistreerd worden die langer dan 1 maand meer dan € 250,- bedragen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van het Bureau Kredietregistratie te Tiel (https://www.bkr.nl).
Als uw WENZ-krediet bij het BKR is geregistreerd, wordt deze registratie weer ongedaan gemaakt nadat uw saldo is afgelost.

Rekenvoorbeeld bij betaling op krediet

MaandtermijnKrediet-limiet (1)Debet rentevoet (JKP)Duur van de overeenkomst (2)Totaal te betalen bedragLaatste termijnbedrag
15€ 250,-10%18€ 269,32€ 14,32
35€ 500,-10%26€ 543,39€ 8,39
45€ 750,-10%32€ 824,92€ 9,92
60€ 1.000,-10%37€ 1108,67€ 3,67
  1. Andere limieten, ook tussenliggende zijn mogelijk. De termijnbedragen worden door KLiNGEL bepaald.

  2. Looptijd als u niet bijbestelt, iedere maand het minimumbedrag betaalt en de debet rentevoet (JKP) niet wijzigt.

Betalen met creditcard

Wenz biedt u de mogelijkheid om online gemakkelijk en veilig met creditcard te betalen. Bij facturatie zal uw creditcardrekening worden belast met het bedrag van de bestelling. Uw persoonlijke gegevens (adres, klantnummer, bestelgegevens etc.) worden bij ons uit alle formulieren door middel van de zogenaamde SSL-techniek (Secure Locket Layer) gecodeerd overgedragen. Daarmee zijn de gegevens beveiligd tegen toegang van onbevoegden. Meer informatie over ons SSL-certificaat vindt u onder "Veiligheid en privacy". Wanneer u uw online bestelling met creditcard wilt betalen, kiest u tijdens het bestelproces voor "Betalen met creditcard" en vervolgens de gewenste creditcard. Wij accepteren VISA en MasterCard. Aan het eind van het bestelproces hebben wij de volgende informatie nodig:

  • Kaartsoort
  • Kaarthouder
  • Creditcardnummer
  • Het uit drie cijfers bestaande controlegetal dat u op de achterkant van de creditcard vindt
  • De vervaldatum van de creditcard

Bankrekeningnummer WENZ:
IBAN: NL60COBA0637035321
BIC: COBANL2XXXX

Let op! Vermeld bij een betaling altijd uw klantnummer!


waiting...
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,95 per bestelling.