• Eersteklas kwaliteit
  • Veilig bestellen & betalen
  • Exclusieve merken
15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
WENZ presenteert: 15% korting op de collectie van KLiNGEL |Code: KL83 *
Nachthemden(146)
Filteren op:
Sorteren op:

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst
  • Maat
  • Kleur
  • Merk
  • Prijs
  • Materiaal
  • Mouwlengte
  • Lengte
  • Stijl
  • Dessin
  • Sluiting

Sorteren op:

Nachthemden(146)

Zoveel vrouwen, zoveel dames nachthemden

De kledingvoorkeuren van vrouwen lopen nogal uiteen. Dat geldt ook voor de kleding om 's nachts te dragen. De een gaat voor de vertrouwde pyjama, de ander voor een luchtig dames nachthemd of een shortama. Wat uw voorkeur ook is, bij WENZ.nl vindt u vast wat u zoekt. Zodat u zich ook 's nachts op uw gemak voelt in kleding die bij u past.

Dames nachthemden: wat draagt u in bed?

Op het eerste gezicht lijken nachthemden voor dames wellicht onbelangrijke kledingstukken. U draagt ze tenslotte alleen maar in bed en in de slaapkamer gelden geen kledingvoorschriften. Sommige mensen dragen een oud T-shirt en een joggingbroek, terwijl anderen in bed liever een pyjama, nachtjapon, ondergoed of een negligé aan hebben. Maar bent u zich er van bewust dat wat u ‘s nachts draagt een grote invloed heeft op uw leven? Om wat voorbeelden te geven: een mooi zijden negligé kan een huwelijk nieuw leven inblazen. Een oncomfortabele pyjama kan er voor zorgen dat u de hele nacht ligt te woelen, wat niet erg bevorderlijk is voor uw humeur tijdens de volgende dag. Daarnaast: ongeveer een derde van uw tijd brengt u in bed door. Nachtkleding mag dus best wel met zorg worden gekozen!

Van welk materiaal moet mijn nachthemd zijn?

Natuurlijk zult u niet altijd hetzelfde nachthemd dragen. De verschillende fases in uw leven beïnvloeden de keuze van het soort nachthemd dat u kiest. Zo zult u tijdens uw huwelijksnacht waarschijnlijk een ander soort nachthemd – of misschien liever een negligé - dragen dan tijdens uw zwangerschap. En tijdens een zwangerschap iets anders dan daarna. Nachthemden zijn in vele verschillende soorten materialen verkrijgbaar, van delicaat zijde tot functioneel flanel. Zijde is een schitterende, zachte stof – een van de meest luxe materialen die er zijn. Het heeft echter wel het nadeel dat het lastig te reinigen is. Een wat praktischer alternatief is een dames nachthemd van katoen. Daarvan vindt u er vele in de webshop van WENZ. Katoen is zeer betaalbaar, ademt goed en houdt u daardoor koel in de zomer. In de winter voelt het juist warm aan. Natuurlijk kunt u ook een model met lange mouwen nemen voor in de winter, en voor in de zomer een model zonder of met korte mouwen. Katoen is een duurzame, rekbare en sterke stof die oneindig vaak gewassen kan worden zonder te slijten. Denk goed na over welke stof het meest geschikt is voor u. Een satijnen nachthemd is erg mooi en valt prachtig, maar is wellicht niet altijd de meest praktische keuze. Veel dames nachthemden bij WENZ.nl zijn gemaakt van katoen. Wilt u een wat romantischer uitstraling, dan is een nachthemd met kanten details een goede keuze. Ook deze vindt u gemakkelijk in de webshop van WENZ.nl. De beschikbare maten lopen tot en met 66/68. Ook vrouwen 'met een maatje meer' komen dus bij WENZ aan hun trekken.

Hoe sliep men vroeger?

De mens heeft lang niet altijd geslapen in een pyjama of nachthemd, op een comfortabel matras, met een kussen en zachte lakens. Sterker nog: in de de prehistorie sliep men 'gewoon' op de grond, met hoogstens een dierenhuid als bescherming tegen de kou. Ook veel later, in de Romeinse tijd, sliepen velen nog op een manier waar de moderne mens zich weinig tot niets bij kan voorstellen. Armere Romeinen sliepen doorgaans immers op een deken op de grond. Rijkere Romeinen hadden de ongekende luxe om in een echt houten bed te slapen, op een matras van eendenveren. Nog later, in de Middeleeuwen, sliepen de arme mensen met zijn allen dicht op elkaar in dezelfde kamer. Hun matras: juten zakken met stro. Meestal lagen de dieren die de mensen hielden er ook nog naast. In diezelfde periode leefden de ridders. Voor hen lag het gevaar dag en nacht op de loer. Op ieder moment konden zij verrast worden door een aanval van de vijand. Om snel gereed te zijn voor verdediging of een tegenaanval, droegen zij tijdens het slapen geen nachthemd of andere nachtkleding maar 'gewoon' hun harnas. Nog lang na deze tijd sliepen velen rechtop zittend in een bedstede. Zij verkeerden in de veronderstelling dat je anders ziek zou kunnen worden.

Ik word midden in de nacht wakker. Wat nu?

Tegenwoordig is de norm dat volwassenen per nacht tussen de zeven en negen uur slapen. Al zijn er mensen die minder of juist meer slaap nodig hebben, wel probeert vrijwel iedereen in één stuk door te slapen. In de Middeleeuwen echter was twee keer per etmaal slapen de norm. Na een uurtje of vier in de bedstede of op de grond in dromenland, stond men op en ging men, waarschijnlijk nog in pyjama of nachtjapon, iets doen. Zoals een bezoekje brengen aan de buren, lezen, bidden of kletsen met de huisgenoten. Na een tot twee uur werd de slaapplek weer opgezocht. Pas toen mensen – door de industriële revolutie - langer moesten werken, werden de twee slaaprondes 'aan elkaar geplakt'. Sommige wetenschappers stellen dat de ononderbroken slaap van rond de acht uur ook heden ten dage nog onnatuurlijk is. Het zou volgens hun beter zijn als ook wij onze nachtrust nog in twee stukken zouden verdelen. Misschien is het dus helemaal niet zo erg dat u 's nachts een tijd wakker ligt. En bedenkt u iets om die tijd goed te gebruiken, in pyjama of nachthemd.

Bij WENZ vindt u veel wat voor een goede nachtrust onontbeerlijk is. Niet alleen dames nachthemden, maar ook pyjama's, badjassen voor dames, kussens, dekbedden, bedden, bedlinnen, lakens, hoeslakens, matrasbeschermers en gordijnen voor de slaapkamer. Allemaal gemakkelijk en snel te vinden in één webwinkel.

Wat betekenen dromen?

Gedurende de REM-fases van onze slaap dromen we bijna allemaal. Deze dromen kunnen heftig zijn, of emotioneel. Dromen kunnen er ook voor zorgen dat u wakker wordt en daarna moeilijk weer in slaap kunt komen. Niet alle dromen onthouden we, maar soms lijkt het er op dat dromen ons iets willen vertellen. Is dat ook echt zo? Wetenschappers, neurologen en slaapexperts zijn het daar nog lang niet over eens. En misschien worden ze dat ook wel nooit. Dat is eigenlijk best jammer. Immers, wie wil niet weten wat de betekenis is van dromen? Hieronder de belangrijkste moderne theorieën.

De bekende grondlegger van de psycho-analyse, de Oostenrijker Sigmund Freud, hield het er op dat dromen uitingen zijn van onderdrukte verlangens. Een collega-psycholoog uit dezelfde periode, Carl Jung, zit ongeveer op hetzelfde spoor. Hij dacht dat we 's nachts in onze dromen onze tekortkomingen van overdag compenseren, dat we ons dan als het ware 'uitleven'. Onderzoekers als George William Domhoff veronderstellen dat dromen een reflectie zijn van onze gedachten overdag en van ons leven. Dromen zetten als het ware onze belevenissen van de afgelopen dag of dagen op een rijtje. Zo verwerken we gebeurtenissen. De dromen geven daarmee tevens een inkijkje in onze geest en persoonljkheid. Volgens Domhoff kun je met honderd dromen een kloppend psychologisch profiel van de dromer maken. Duizend door de dromer opgeschreven dromen zouden voldoende zijn voor een persoonsomschrijving die bijna net zo nauwkeurig is als een vingerafdruk. Maar misschien moeten we helemaal niet zo veel achter onze dromen zoeken. Een van de meest prominente theorieën is dat onze hersenen tijdens de REM-slaap willekeurige signalen afgeven. Deze signalen mengen zich als het ware met onze herinneringen, wat resulteert in de sensatie van een droom. Wat dromen ook mogen betekenen, u droomt het lekkerst in een nachthemd van WENZ. Bekijk snel ons assortiment en kies uit wat het beste bij u past.

Hoe kan ik beter slapen?

In slaap vallen, goed doorslapen en uitgerust wakker worden, is niet voor iedereen even gemakkelijk. Om moeilijke slapers daarbij te helpen, zijn er tientallen 'regels' met dingen om te doen of laten. Wat erg belangrijk is: tijdens de uren voor het slapengaan blauw licht (van onder meer tv, tablet of mobiele telefoon), alcohol, cafeïne en inspannende bezigheden zoveel mogelijk mijden. Ook is het raadzaam om bij het avondeten niet te zwaar te tafelen, om te zorgen voor een geluidsarme en goed verduisterde slaapkamer en om te slapen op een matras dat niet te hard of te zacht is. Wat slechte slapers ook kan helpen, is het aanhouden van een vast ritme van naar bed gaan en opstaan. Minder bekend is dat het lichaam om in slaap te kunnen vallen de juiste temperatuur moet hebben. Deze temperatuur is lager dan die tijdens de dag. Om dat te bereiken is het vaak nodig om een raam open te zetten, en het juiste dames nachthemd of de juiste nachtjapon te dragen. Maar u kunt de slaap nog op een andere manier een handje (of eigenlijk handje of voetje) helpen: namelijk door een hand of voet buiten de dekens of het dekbed te steken. Een teveel aan wamte wordt namelijk het snelst afgevoerd door lichaamsdelen waar de aderen dicht onder de huid liggen. En dat is het geval bij de handen en de voeten.

Hoe vaak moet ik mijn nachthemd wassen?

Onderzoek in Engeland heeft aangetoond dat de meeste mensen hun nachtkleding veel te weinig wassen. Voor veel mensen is de geur van het nachthemd of de pyjama bepalend voor het moment om de in bed gedragen kleding in de wasmachine te stoppen: ruikt die nog fris, dan kan die nog wel een paar nachtjes mee. Maar het is beter om al veel eerder schone nachtkleding aan te trekken. Doordat de kleding 's nachts dicht op de huid zit, komen er veel dode huidcellen in terecht. Die bevatten micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken als ze op de verkeerde plek terechtkomen. Aangeraden wordt het nachtgoed minimaal eens per week te wassen. Ook al omdat de wasmachine langer dan een week gedragen pyjama's en nachthemden niet meer in één draaibeurt schoon kan krijgen. Was uw nachthemd bij voorkeur met een fijnwasmiddel, dan blijft de kleur langer mooi. En lees van tevoren de wasvoorschriften op het etiket. Heeft u een nachthemd met kant, dan is het extra belangrijk om niet te heet te wassen.

Wat is een negligé?

Een negligé is een luchtige, doorzichtige en sexy nachtjapon. Typerend voor de meeste negligés is het gebruik van zijde. Het kledingstuk is in de achttiende eeuw ontstaan in Frankrijk. Maar pas veel later, na de Tweede Wereldoorlog, kwam het in beeld als slaapkleding. Tot die tijd was het namelijk niet erg gebruikelijk om 's nachts kleding te dragen die meer bood dan puur slaapcomfort. Tot circa 1970 werden negligés steeds korter, denk bijvoorbeeld aan de babydoll uit de jaren zeventig. In Engeland maakten negligés in 2004 slechts vier procent uit van de verkochte nachtkleding voor vrouwen. Maar het aandeel is stijgende sinds eind jaren negentig.

Pyjama-party in nachthemd?

“Mama, mag ik ook in mijn nachthemd naar die pyjama-party?“ Het zou zomaar een vraag kunnen zijn van een (tiener)dochter. En niet zo'n gekke, want de naam pyjama-party suggereert dat je dit soort feestjes alleen in pyjama mag bezoeken. Toch luistert het in dit geval niet zo nauw. Een pyjama-party is een feestje dat de gasten, meestal vrouwen of meisjes, in nachtkleding vieren. De gasten doen bijvoorbeeld spelletjes, kletsen, eten en drinken. Soms is een overnachting inbegrepen, zoals meestal in de Verenigde Staten, maar dat hoeft niet per se. Wat ook niet per se hoeft, is in pyjama komen. Een nachthemd is net zo goed. In plaats van 'pyjama-party' wordt in het Engels ook wel gesproken van 'slumber party', zoals in de film Some like it hot met Marilyn Monroe. In de jaren negentig raakte de pyjama-party wat uit de mode. Maar in het huidige decennium is hij weer terug van weggeweest. Tegenwoordig vinden in het nachtleven ook professionelere pyjama-party's plaats voor volwassenen, waar ook mannen aan mee mogen doen. Of u nu een pyjama, een negligé of een nachtjapon zoekt, bij WENZ zoekt u vast wat u vindt!

Bestel uw nachthemd online!

Gemak dient de mens, vinden wij. Bestel daarom uw dames nachthemden online! U kunt op uw gemak het assortiment bekijken en de nachthemden die u mooi vindt met elkaar vergelijken. Bestellen gaat supersimpel en snel. Bovendien kunt u shoppen wanneer het u uitkomt! Blijkt uw aankoop bij ontvangst toch niet aan uw verwachtingen te voldoen? Dan kunt u deze eenvoudig terugsturen.


waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

  • de nieuwste trends
  • exclusieve kortingsacties
  • leuke aanbiedingen
  • stylingtips van onze mode-experts

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!

* Verplicht veld
Contact
010-447 98 70 Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 8.30 tot 17.00 uur.
Veilig Betalen
  • Factuur
  • Betaling in 3 termijnen
  • PayPal
  • Visa
  • Mastercard
  • IDeal
Shopping App
  • AppStoreNL
  • PlayStoreNL
Veilig Bestellen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • ECommerce Europe
  • ForusP Secure
  • TS
Onze Partners
  • Parcelshop
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten € 5,99 per bestelling.