Van jeans tot glamoureuze modellen: leuke broeken horen in de garderobe van elke zelfbewuste vrouw. Ze kunnen uw persoonlijkheid onderstrepen en uw figuur corrigeren of juist accentueren. WENZ heeft een riant aanbod broeken voor dames. Wilt u nog meer plezier hebben van onze broeken voor dames? Lees dan onze pasvormtips voordat u bestelt.
Net zoals bovenkleding kan een broek lichaamsdelen waar u trots op bent accentueren. Omgekeerd kan een broek voor dames delen camoufleren waar u minder tevreden over bent. We bedoelen dan natuurlijk benen, billen en heupen. Hier wat tips van de experts.
Wie haar rondingen wil verhullen, kan het beste kiezen voor lichtere maar wel vormvaste stoffen, zoals bijvoorbeeld ribfluweel. Het liefst in een donkere kleur. Wie graag iets smallere heupen had gehad, kiest bij voorkeur een jeans voor dames met rechte of uitlopende pijpen zonder horizontale accenten rond de liezen. Accenten, zoals bijvoorbeeld wassingen, op deze hoogte leggen immers de nadruk op de heupen. Ook de bootcut jeans voor dames staat goed bij wat bredere heupen. De benen lijken er lang en slank in en de heupen smaller. Voor vrouwen met 'love handles' is een spijkerbroek met iets verhoogde taille een prima optie. Wie graag slankere benen heeft, doet er goed aan licht gekleurde accenten op de benen te vermijden. Lichte kleuren vallen meer op dan donkere, waardoor de benen dikker lijken.
Ook voor dames met vollere billen is er goed nieuws. De plek van de achterzakken bepaalt mede de perceptie van de billen. Zo zijn brede, ronde billen te flatteren door grote, laaggeplaatste zakken. Een broek voor dames met ronde zakken of zonder zakken laat billen juist nog voller lijken. Dit geldt ook voor broeken met stiksels, studs, ritsen en andere versieringen op de zakken. Grote horizontale zakken maken billen optisch breder en platter. Naar binnen geplaatste schuine of afgeronde zakken maken billen juist smaller. Gebleekte stukken die van het midden naar onderen toe lopen, laten billen ronder lijken. Donkere buitenkanten zorgen voor een versmallend effect.
Wie korte benen heeft, kan dit enigszins verdoezelen met een broek met hoge opgenaaide zakken en een verhoogde taille. Hierdoor lijken de benen een paar centimeter langer, zelfs als er platte schoenen bij gedragen worden. Een 'no go' is dan juist om de broekspijpen om te slaan of een driekwart of 7/8 broek te dragen: dat maakt de benen namelijk optisch korter. Wie graag wat minder vol was geweest maar toch aan de skinny mode mee wil doen, hoeft zichzelf geen beperkingen op te leggen: een skinny jeans in combinatie met een wijde top of tuniek staat goed. Een legging staat bij vollere vrouwen ook goed als er een jurk of lang shirt overheen wordt gedragen.
De spijkerbroek, ook jeans genoemd, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In de negentiende eeuw kwam de Oostenrijker Levi Strauss in Californië wonen. Daar ontwikkelde hij van zeildoek een broek die steviger was dan de tot dan toe gebruikelijke broeken. Na een tijdje stapte hij over op een sterke soort katoen, 'Serge de Nîmes', dat later verbasterd zou raken tot het woord denim. Toen de broekzakken nogal eens uit bleken te scheuren, paste hij klinknagels toe in de hoeken. De spijkerbroek was geboren. De naam blue jeans komt van 'bleu de Gênes' (Genuees blauw), wat slaat op de blauwe verf uit Genua die Strauss gebruikte. Later werd blue jeans ingekort tot simpelweg jeans. Amerikaanse soldaten droegen tijdens de Tweede Wereldoorlog een aangepast model van de spijkerbroek, waardoor de Europeanen konden kennismaken met de jeans. Amerikaanse sterren als Elvis Presley, John Wayne en James Dean deden de rest. Maar pas in 1959 werd de eerste jeans naar Europa geëxporteerd. In de jaren zestig, het tijdperk van de 'nozems' en de hippies, werd de spijkerbroek erg populair bij deze twee groepen. Ook jeans voor dames werden toen 'hot'. Vanaf de jaren zeventig waren muzikanten en fans van rockgroepen meestal te herkennen aan hun jeans. Aan deze spijkerbroekendragers door de jaren heen dankt de jeans zijn vroegere imago van ruigheid en een onaangepaste, vrije levensstijl. Dit imago heeft echter niet lang stand gehouden. Bekende modemerken hebben de spijkerbroek, voor dames evenals voor heren, al jaren in hun collectie en spijkerbroeken voor dames zijn er tegenwoordig voor alle leeftijden en leefstijlen. En ook voor alle gelegenheden: de vrije tijd is allang niet meer het exclusieve domein van de jeans. Zelfs in kantoren zijn werknemers in spijkerbroek geen uitzondering meer. Wereldwijd gaat zo'n tachtig procent van de werknemers in een spijkerbroek naar het werk.
De combinatie van kledingstukken die u kiest, bepaalt uw look. Laat een goedgekozen jeans voor dames nu een veelzijdig kledingstuk zijn dat u gemakkelijk kunt combineren! Gaat u voor sportief, draag er dan een T-shirt, topje of polo bij. Heeft een vrouwelijker stijl uw voorkeur, dan is een tuniek een goede keuze. Of wilt u er in uw vrije tijd zo nonchalant mogelijk uitzien? Dan kiest u misschien wel een modieuze dames korte broek met verschillende kleurtinten, zoals stonewashed, of een 'used look' jeans. Met een spijkerbroek voor dames kunt u dus alle kanten op. Zelfs de zakelijke. Zo is een jeans onder een getailleerde blouse een chique combi die het goed doet in de zakenwereld, zeker als u er mooie hakken bij aan heeft. Wilt u er nóg eleganter uitzien, probeert u dan eens een jeans met blazer of bolero. Succes gegarandeerd! Een chique indruk maakt u ook met een zwarte, goed aansluitende jeans in combinatie met puntige zwarte hakken en een blouse in pastelkleur. Zo ziet u er formeel maar toch vrouwelijk uit. Maak deze look af met wat bescheiden goudkleurige sieraden of een lederen tas. In de winter is een T-shirt en cardigan met blouse met knopen een goede optie bij uw jeans, zeker met lage hakken. Ook een warme trui in combinatie met een naar beneden wijd uitlopende zwarte jeans komt dan zeker in aanmerking. Zwarte spijkerbroeken bij dames zijn een klassieker, en moeten dan ook te vinden zijn in de kledingkast van iedere kantoorvrouw. Schoenen met een classy look zijn ook uitermate geschikt om te combineren met een jeans, zoals bijvoorbeeld een stel mooie loafers. Mag of wilt u toch niet in jeans naar kantoor? Bij WENZ vindt u een grote hoeveelheid andere soorten broeken voor dames. Bijvoorbeeld van lichte stoffen, die erg geschikt zijn als u uw vrouwelijke vormen op kantoor niet zo wilt benadrukken.
Een spijkerbroek voor dames heeft, evenals een spijkerbroek voor heren, vijf zakken. Twee daarvan zitten op de billen aan de achterzijde. Van de drie aan de voorzijde is er een een klein zakje, dat verwerkt is in een van de grotere zakken. Dit zakje was vroeger bedoeld om een zakhorloge in op te bergen. Daarin werd het zakhorloge beter tegen beschadigingen beschermd dan in de grotere steekzakken. Het zakhorloge is tegenwoordig bijna uitgestorven. Maar spijkerbroeken voor dames en voor heren worden nog steeds voorzien van vijf zakken.
Vanzelfsprekend past u uw keuze voor een damesbroek aan aan de weersomstandigheden. Zo is 's winters een lange broek – zonder modieuze scheuren! - natuurlijk de beste keus. 's Zomers dragen veel dames een korte broek, een 7/8 of driekwart broek. Of een bermuda. Dames kunnen die mooi dragen bij een blouse en blazer. Vaak zit u met deze bermuda voor dames en andere kortere broeken wel goed. Maar het kan nooit kwaad om te weten wat kleding geschikt maakt om die op warme dagen te dragen. Zodat u zich de hele zomer lang lekker kunt voelen in uw outfit.
Tijdens warme zomerdagen moet kleding licht van gewicht zijn. Immers, in lichte kleding kan verkoelende lucht beter circuleren en hoeft uw lichaam minder zijn best te doen om koel te blijven. De kleur is ook belangrijk: witte broeken voor dames en broeken in andere lichte kleuren stoten warmte af, donkere broeken absorberen die juist waardoor u het warmer heeft. Het belangrijkste is echter om op warme dagen goed ademende kleding te dragen. Anders blijven warme lucht en zweet op de huid hangen, en krijgt u het snel heet. Let bij het bepalen of een kledingstuk goed ademt niet alleen op de gebruikte stof, maar ook op hoe die verwerkt is. Niet alle katoensoorten bijvoorbeeld, ademen goed: de dikte van de draden en de losheid van het weefsel zijn bepalend. Zo kan een 'verkeerde' katoenen bermuda dames toch nog laten zweten! een Linnen ademt wel altijd goed en is dus een koele keuze. Wees voorzichtig met kleding die (deels) is gemaakt van synthetische vezels. Synthetische alternatieven voor katoen zoals polyester zijn weliswaar goedkoop en licht in gewicht, maar ademen minder goed. Schijnt de zon fel, dan kan het voor de verkoeling handig zijn om juist meer huid te bedekken in plaats van minder. Een witte broek voor dames is daarvoor heel geschikt, zolang die is gemaakt van een ademende lichtgewicht stof. Wel maakt een witte broek dames vaak onzeker over de kleur slip die ze eronder aan moeten trekken. Het beste is – opvallend genoeg – juist niet wit, maar huidkleur of rood! Kiest u een simpele combinatie van korte broek of chino met een dunne blouse? Dan kunnen juist de kleine details het verschil maken tussen puur functioneel en stijlvol. Denk hierbij aan motiefjes en kleuren. En aan accessoires als riemen en sieraden. Ook deze vindt u gemakkelijk en snel bij WENZ!
Aan iedere zomer komt een eind. De witte broeken voor dames kunnen weer de kast in en ook in een bermuda kunnen dames en heren zich niet meer vertonen. Een goede spijkerbroek is zowel geschikt voor in de zomer als voor in koudere tijden. Daarnaast kunt u in de herfst of winter kiezen voor een damesbroek van de comfortabele stof ribcord (ribfluweel). Die is met een trui, vest of longsleeve prachtig te combineren tot de outdoorlook. Zeker met een parka en boots erbij! Voor wie niet zo dol is op ribcord: er bestaat ook een soort met subtielere lijnen, het zogenoemde fijne ribcord. Ook ribfluwelen broeken voor dames vindt u in de webwinkel van WENZ. Zowel in gedekte, aardekleuren of zwart als in fleuriger tinten als bordeaux en marine. Juist de donkere kleuren zorgen ervoor dat vrouwen met een maatje meer goed voor de dag komen.
U kunt een nieuwe broek het beste minimaal de eerste drie keer binnenstebuiten wassen. Anders kan de broek afgeven, waardoor andere kledingstukken in de wasmachine van kleur verschieten. Na deze drie keer is dat niet meer nodig. Staat in het etiket in de broek dat deze afgeeft? Dan is het raadzaam deze broek de eerste keren alleen te wassen. Wilt u de kleur van uw broek zo lang mogelijk goed houden? Dan is het sowieso beter om hem altijd binnenstebuiten te wassen. Evenals broeken met versieringen als glitters of strassteentjes. Sluit bij het wassen altijd de rits, zodat uw broek geen andere kledingstukken beschadigt!
MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!
MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG €10 KORTING!